Valta Works Oy panostaa isojen kappaleiden koneistukseen

Valta-works Oy on Porilainen keskiraskaaseen ja raskaaseen koneistukseen keskittynyt konepaja. Konepajan historia alkaa jo 1940-luvulta, jolloin toiminta alkoi Oy Suojarakenne Ab nimen alla. Tämän jälkeen omistajina ovat olleet muun muassa Rauma Repola, Metso ja Hollming oy. Vuonna 2014 konepajan nimeksi muuttui Valta-Works oy, ja uudeksi omistajaksi tuli Juhani Valtanen.

Työskentelin aikaisemmin Hollming Worksissa, mutta 2014 Hollming Oy luopui Porin tehtaasta, ja sain tilaisuuden ostaa valmiin konepajan itselleni, kertoo toimitusjohtaja Juhani Valtanen. Tilaisuuteen oli helppo tarttua, koska olin työskennellyt yrityksessä jo Hollmingin omistuksen aikana.

Tällä hetkellä Valta-Works työllistää noin kaksikymmentä metalliteollisuuden ammattilaista, mutta kehitämme toimintaamme sillä ajatuksella, että tulevaisuudessa meitä olisi vielä isompi joukko koneistuksen ammattilaisia mukana palvelemassa suomalaista metalliteollisuutta.

Konekantaamme olemme päivittäneet koko ajan, ja viimeisin isompi investointi oli käytetyn Juaristi MP7 RAM avarruskoneen osto Rolls-Roycelta vuonna 2016. Rolls-Royce oli päättänyt lopettaa koneistuksen Raumalla, ja kuulin että he ovat luopumassa näistä muutaman vuoden vanhoista avarruskoneistaan. Olimme etsineetkin jo jonkin aikaa vähän käytettyä isompaa avarruskonetta tuotantoomme, kertoo Valtanen.

Lue koko artikkeli

Eurometalli 3/2017:

https://issuu.com/eurometalli/docs/em3_2017/30